Sunday, April 12, 2009

Skitseriöst


I desember 2008 ga Ayler Records ut Bengt Frippe Nordströms "Creative Addition". Dette er liveopptak fra 1987 og 1988, og musikerne er Bengt Frippe Nordström (clarinet, tenor sax, voice), Lars Svanteson (violin), Björn Alke (bass) og Peeter Uuskyla (drums). Platen er knallbra, og det er vel frijazz sikkert, men innimellom fletter bandet inn små melodisnutter av folkesanger og evergreens, og sannelig om det ikke gis klar beskjed fra scenen om at det er skitseriöst det hele også! Morsomt.
Nordström (1936 - 2000) er et nytt bekjentskap for meg, og jeg må innrømme at jeg trodde musikken var temmelig ny også når jeg hørte den, og ikke mer enn 20 år gammel.

Jeg har handlet min "Creative Addition" på eMusic, og nok en gang blir jeg litt småsur (jeg har da vært sur før?) av hvor dårlig info det gis hjemme hos nettbutikker og plateselskap. Hvem spilte på hvilke låter, når ble det spilt inn, hvor ble det spilt inn, hvem produserte osv? All info skal ligge der musikken selges. Avtale? Før i tiden stod sånt på en plass, nemlig på coveret. Takk til AAJ for opplysninger.

2 comments:

Anonymous said...

så hvorfor bedrive dette utidige nettkjøpet av musikk da da? H

Svenn said...

Føler meg mye kulere vettu.