Wednesday, April 22, 2009

HYSJ?

Både folkebibliotek og fagbibliotek har endret karakter de siste årene, og det er slutt på tidene enhver låner oppførte seg pent, og hvisket fram sine bokønsker til de strenge bibliotekarer (NB bare en myte, bare en myte!!). Nå er det læringssentre og spillarenaer som gjelder, og bøkene kastes eller gjemmes i mørke avkroker. Verre kan det vel ikke bli? Eller?
Marcel Berlins hisser seg en smule opp i The Guardian i dag, da det viser seg at Glouchestershire libraries har begynt å spille musikk i biblioteket! Det er selvsagt ikke like lett for alle å finne rette boka, når Sugababes holder på i bakgrunnen (og kanskje verre om de holdt på i forgrunnen).
Bibliotekene som sosiale varmesteder, med musikk? Personlig har jeg store planer om å bedrive alvorlig Wyatting i et nærværende fagbibliotek.

3 comments:

Anonymous said...

Stå på - til vi alle er Dazed and confused! (Men på et høyere nivå...) H

Anonymous said...

på biblioteket i viborg spiller de sjakk i første etasje og i 2. etasje kan man hoppe paradis.. men det er fortsatt bøker der da:)Og bibliotekarene de er helt musestille, spesielt når man stiller de spørsmål:)Heidi

Svenn said...

Heh heh. Ellers har jeg hørt innsigelsen om at bibliotekarer sier for mye når de blir spurt, men dansker vettu!