Thursday, April 30, 2009

Conference of the birds


Dette kan være den første posten i en klassikerserie på bloggen (herved døpt "Klassikeren"). Da menes med "klassiker" "en plate som kanskje er plassert i kjelleren, jeg har spilt den mye eller lite, men den har garantert åpnet øregangene skikkelig og luket mellom hjerterøttene, og sikkert hatt enorm betydning for min personlige interesse for musikk". Altså ekstremt ego-sentrert, men til glede for alle. Akkurat denne serien blir fri for Robert Wyatt utgivelser, da de behørig er omtalt og tillagt klassikerstatus allerede.

Den første platen kombinerer tre ting jeg har likt å høre på, nemlig jazz, ECM og fugler. David Holland Quartet ga ut "Conference of the birds" på ECM i 1973. Musikken er i følge Holland inspirert av fuglene han hørte tidlig om morgenen "each declaring its freedom in song". At de sikkert bare ville ha seg en make, eller var livredde for spurvehauken, spiller ingen rolle, så lenge det førte til at denne musikken ble komponert.

Bandet består av David Holland (bass), Sam Rivers (sax, fløyte), Anthony Braxton (sax, fløyte) og Barry Altschul (trommer). Jeg var dødsimponert den gangen, og er det fortsatt. "Conference of the birds" er en skikkelig klassiker.

3 comments:

Musikkavdelinga said...

Fantastisk plate. Holland er god den dag i dag, 1. juni åpner han Trondheim Jazzfestival med sin kvartett. B there or b square!

pnk said...

Holland har siden denne utgivelsen vært en bauta i kreativ jazz,vunne priser og blitt rost opp i jazzens himmel.Skjønt han blander elementene.Tar det for gitt at ECM blir godt repesentert i denne avdelingen av bloggen.

Svenn said...

Få mer jazz til trønderne!
Klassikerserien kan egentlig gå lenge, kun med plater fra ECM.