Thursday, March 26, 2009

Lemur og sånt


Onsdag ettermiddag var det konsertforelesning i Borealis-regi med Lemur på Griegakademiet. En flott konsert ble etterfulgt av at orkestermedlemmene (jeg syns egentlig at vi skal kalle Lemur et band) fortalte om tilnærmingen til samspill og improvisasjon. Musikkstudentene og komponistene i salen fikk sikkert mer ut av dette en jeg, men morsomt var det. Lemur er fortsatt: Hild Sofie Tafjord, Bjørnar Habbestad, Michael Francis Duch og Lene Grenager.

Senere på kvelden spilte Bjørnar Habbestad (fløyte) sammen med Pascal Baltazar (datamaskiner, ledninger og diverse greier på strøm). Baltazar er et nytt bekjentskap for meg, men konserten var helt fantastisk bra. Først Baltazar solo, så Habbestad, som så sannsynligvis ble samplet av franskmannen, som brukte det videre. I programmet står det at Baltazar er "særlig opptatt av utvikling av plastisk og organisk materiale, gestisk interaksjon, lyd i rom og konstruksjon av tid". Puh. Syns det var bra likevel jeg.

I lunchen torsdag var det Lene Grenager (cello), som sammen med Håkon Stene (trommer) spilte en kort session på Studentsenteret (og senere på Juss-bygget). Frisk samtidsmusikk til baguettene har aldri skadet noen (i alle fall ikke før nå).

No comments: