Friday, March 13, 2009

Dale Experience


Torsdag ble publikum på Cafe Opera utsatt for cabaret-performancen "Dale Experience 3". Onkel Kurt Johannessen og nevøene Frode Grytten, Henning H. Bergsvåg og Erlend O. Nødtvedt framførte performance-dans til tysk disco, leste haikedikt (Japanske dikt skrevet under kriger 1800 før Kristus, når folk migrerte i stor stil), fortalte historien om Dale Performanceskole (og forfatterskole) og demonstrerte inngående slektskapet mellom onkelen og nevøene.
Det var også testing av fisk og gulrøtter. Hva inspirerer til best diktning av de to matvarene? Annette Mattsson (fisk) knuste Erling Gjelsvik (gulrøtter) i tvekampen om det beste haikediktet.
Sist men ikke minst må vi nevne det gripende teaterstykket "Andvake ved tørketrommelen", med Grytten som amper mor og Nødtvedt som heimebuande son! Jeg beklager at lyset og lyden på videoen ikke yter skuespillerne rettferdighet, men jeg tenker det er sterkt nok uansett. Hele stykket er ikke filmet, men det ender godt med TV-titting og kakao.

Bilder fra happeningen her.

1 comment:

Anonymous said...

PS!! Det skal være testing av pisk og gulrøtter som motivasjonsfaktor dersom ikke fisken ble brukt i kjent Monty Pyton-stil ,som pisk!