Friday, February 20, 2009

Vandermark 5: Beat Reader


Jeg innrømmer å ha kommet litt sent til Ken Vandermark. Visst er han på plass i hyllene her i heimen, med Paal Nilssen-Love, The Thing, Fire Room, Chicago Tentet osv, men når jeg først får kjøpt meg en Vandermark 5 utgivelse ("Beat Reader", Atavistic 2008), så viser det seg å være utgivelse nummer 10 fra dette bandet siden 1997.
Bandet er nå Ken Vandermark (baryton og klarinett), Dave Remis (tenor), Tim Daisy (trommer), Ken Kessler (b) og Fred Lonberg-Holm (cello). Det er en knallbra variert plate (hver enkelt låt er variert her!!), med (bl.a) hardtsvingende jazz, samtidsmusikk, fri impro og nærmest rock. Når cellisten tar av lukter det rockegitar lang vei.
Hver låt er tilegnet en forfatter, musiker eller fotograf, og det er sannsynligvis en sammenheng mellom navn og komposisjon, men er det en forbindelse med Beat-bevegelsen her også? Aner ikke.

Ken Vandermark kommuniserer aktiv på nettet. Sjekk ut hjemmesiden hans, og følg ham på Twitter (hvor det ser ut som om Chicago Tentet har slitt med dårlige lydforhold i Stavanger og Oslo de siste dagene).

No comments: