Friday, February 27, 2009

Unknown Legends of Rock and Roll


Unknown Legends of Rock and Roll
Originally uploaded by svennevenn

I Richie Unterbergers bok "Unknown legends of Rock 'n' Roll" (Backbeat 1998) er det intervju med Robert Wyatt (og omtale) (s 399-405). Wyatt påstår han fortsatt lager musikk pga at han alltid er misfornøyd med det han hittill har gjort. Han kommer også inn på området cover-låter, noe Wyatt har gjort en del av (I’m a believer, At last I am free, Grass etc), og hevder han ikke ser den store forskjellen på å synge eget materiale, og å gjøre sine versjoner av andres sanger. Det eksemplifiseres ved at Elvis Presley ikke beskyldes for å gjøre coverlåter av feks Big Mama Thornton, siden han gjør dem til sine sanger. (At opphavsmennen og damene ikke ble framhevet nok i samtiden er vel et ørlite moment også).

Boken inneholder til dels obskure artister, men for de velutdannede leserne av denne bloggen vil mange være langt fra ukjente såklart (ingen nevnt, ingen glemt). Vil du vite hvem som er omtalt, finner du det meste her.
Leser du "Unknown legends of Rock 'n' Roll" fra perm til perm kan du stille i tredjegrads pop quiz, og da kan man bare fnyse av folk som ikke vet at Marc Bolan spilte i Johns Children.
Det følger en CD med 12 låter med også, og det er mye flott småsur pre-indie- rock på denne.

Igjen takk til joe b.

No comments: