Wednesday, January 14, 2009

En pust av krem

På jakt etter bok-illustrasjoner av Peter Haars (se her og her) i kjeller og på loft, kom jeg selvsagt borti flere av Tor Åge Bringsværds fantastiske bøker. Inne i en av bøkene fant jeg en utskrift av et svar jeg fikk fra Bringsværd i et nettmøte med Aftenposten 14. august 2001. Ganske aktuelt stoff syns jeg.

Svenn spør:
Du blir jo regnet som en av ideologene bak aksjonsformen "bløtkakekasting på ekle mennesker". Har du noen planer om opptrapping av våpenkappløpet basert på mel og bakepulver, eller er krem det hardeste du anbefaler som kasteredskap? (jfr dvergene i Discworld, som har utviklet "combat muffins")

Tor Åge Bringsværd svarer:
Punkt en: Bruk ikke tunge kaker. Det skal ikke gjøre vondt, det hele skal bare være som et pust av krem! Punkt to: man skal bare kaste mot dem som er usansynlig ekle og arrogante og blærete. Hensikten er å gi maktens ansikt et annet uttrykk! (Med andre ord: få dem ned fra pidestallen). Punkt tre: Lær av Helan og Halvan. Mange av deres tidlige stumfilmer er rene "lærebøker" i bløtkakekasting (altså selve kasteteknikken!).

No comments: