Wednesday, November 19, 2008

På cover-kjøret


Marianne Faithfull er ute med en samling coverlåter. "Easy Come Easy Go" (Naive 2008) kommer som en standard enkel CD, eller en dobbel CD med 18 låter og en DVD, der hun og produsent Hal Willner snakker om innspillingen.
Hun synger Dolly Parton, Traffic, Eno, Smokey Robinson, Merle Haggard, osv osv, og har med seg folk som Mark Ribot og Joey Baron i bandet. Gjestevokalister er (bl.a.!) Keith Richards, Nick Cave, Jarvis Cocker og de vanlige mistenkte: Antony, Rufus Wainwright, søstrene McGarrigle og Teddy Thompson. Det er uansett Marianne Faithfull sin stemme som preger denne utgivelsen, og den stemmen hun har! Det er kanskje ikke vokalisten for deg som liker en klokkeklar røst, som treffer innertier på hver tone. Hun har nok tatt seg en hyggelig røk til kaffen en gang i blant, og kanskje et glass og.
Har du kjøpt den enkle CDen har du fått med det beste, og DVDen er det vanlige skrytet av hvor fantastisk alt var under innspillingen. Det er kanskje verdt å merke seg at flere av låtene ble spilt inn live i studio, med en eneste tagning. Bra tenkt, ikke la studioflinkisene regjere. På videoen synger hun Enos "How many worlds".

2 comments:

Erik Steinskog said...

Det er en vannvittig flott plate. Jeg hører akkurat på den også. Og hadde tenkt å blogge om den, men nå kom du meg i forkjøpet.

Svenn said...

Jeg blir ikke sur;-) Den tåler å blogges av flere.