Sunday, October 26, 2008

Stencils, nei takk?

I det jeg leser nyheten om at myndighetene i London har bestemt seg for å male over en svær Banksy, for å statuere et eksempel overfor andre gatekunstnere, slår det meg at mange fine stencils forsvinner i Bergen også. Noen fjernes som følge av vedlikehold og oppstasing av eiendommer (denne (ved Bystasjonen)ryker nok snart), og noe som følge av ren irritasjon. Jeg skjønner jo begge deler, eier har selvsagt rett til å bli steik forbanna om noen tar seg til rette på eiendommen hennes, men all den grisete taggingen får stort sett stå i fred. Jeg savner faktisk Friele (!), og i Vaskerelven er denne Pøbelen bytta ut med denne. Mye penere?

8 comments:

Tone said...

Au, er Pøbelen borte.
Det ser jo ut som under Smørsbroen.

Då dei måla over Friele trudde eg det skulle målast under brua, det var jo ikkje vanskeleg å forstå det. MEN så er det fortsatt like lite nymalt der som det var då dei måla over stencilen.

Trond said...

Det er ille. Har du sett "damen" på Gyldenprissiden av Puddefjorden? Forresten en helt ny en av en sprayboks på bysiden av broen. Førstnevnte er på et skur under broen. (Begge på Viken-siden av broen.)

Svenn said...

Hei. Disse?
http://www.flickr.com/photos/makarellos/523846621/in/set-72157601327260160/
http://www.flickr.com/photos/makarellos/1059900055/in/set-72157601327260160/

Trond said...

Nei, faktisk ikke noen av dem!

Trond said...

Ser at min forklaring e rotete. med Viken-siden mener eg langsiden av broen; altså på venstre side når man går fra byen. Sprayboksen e helt i starten og oppe på selve broen, mens damen e malt på et skur under broen på andre siden. Du må inn på det området der det stues bobiler og sigøynere om sommeren.

Svenn said...

Da er det vel Sharon Stone da, og den nye sprayboksen, som jeg fant etterd in anvisning :-)
http://www.flickr.com/photos/makarellos/1239621057/
http://www.flickr.com/photos/makarellos/2992243073/

Trond said...

Der va de jo!! :-) Vært ute og syklet?

Svenn said...

Sharon hadde jeg besøkt før ;-)