Friday, October 17, 2008

Lost classics. Hidden Gems. Amazing Stories


"The Rough Guide To the Best Music You've Never Heard" er i hus. Aldri hørt? Vel, vel, de velutdannete leserne av denne bloggen kjenner selvsagt til mange (de fleste) av forslagene i denne boka. Av våre artister, som har fått egne omtaler, nevner vi kjapt Robert Wyatt, Kevin Ayers, Gong og Henry Cow (alle under headingen "Prog and Proud"!) og Nick Drake, Nico og Ivor Cutler (under headingen "Outsiders, the musicians that never fitted in").

Første spørsmål som meldte seg når jeg hadde boka i hende var: Trengs det virkelig slike bøker nå, når det er så lett å finne biografier og anbefalt musikk på diverse arenaer på nettet? Tja, her har presumtivt fornuftige mennesker samlet sine anbefalinger, og det er jo OK med papir også innimellom. Vi får servert korte greie biografier, ispedd fengende sitater og en og annen røverhistorie.
I tillegg kommer forfatterne med lister med 5-10 anbefalte låter man bør lytte på. Av Robert Wyatt's innspillinger anbefaler de selvsagt hele "Rock Bottom", samt låtene "Moon in June", "Oh Caroline", "Shipbuilding" og "Strange Fruit". Helt greit det.
Jeg skulle gjerne hatt egne avsnitt om Fred Frith, Peter Blegvad og John Greaves, men de går i Henry Cow sekken. Til slutt i omtalen av Henry Cow står det at de ble gjenforent for å utgi Ca Va, sitt første album på 23 år, i 1998. "Ca Va" er imidlertid en Slapp Happy plate, med Anthony Moore, Peter Blegvad og Dagmar Krause!

3 comments:

Erik Steinskog said...

Vel, når jeg ser din Twitter blir vel the best music YOU never heard kveldens John Zorn konsert....

Svenn said...

Aaargh!

Erik Steinskog said...

Sorry, det var ikke for å gni det inn...