Monday, October 20, 2008

Harlan Ellison

Søndag ettermiddag ble brukt til å se "Dreams with Sharp Teeth – A Film About Harlan Ellison" på BIFF. Selv kjenner jeg Harlan Ellison bare fra boka "Deathbird stories", og fra omtale, og omtalen ser ut til å stemme. Makan til gretten hissigpropp! Det var en sann fryd å overvære overhøvlingen av alt og alle. Festivalsjef Fosse fortalte (oi flotte rim!) at de forsøkte å få Ellison over til Bergen, men at dette gikk i vasken pga en nylig utført hjerteoperasjon. Kanskje like greit. Jeg skulle gjerne sett den, som stilte spørsmål til Ellison etter å ha sett denne filmen. I løpet av filmen fikk vi flere ganger se og høre om særdeles lite publikumsvennlig opptreden. "I turned around and pissed on his fucking shoes", om en som ville snakke bok på toalettet. Filmingen av ansiktet hans mens han signerte bøker i en bokhandel var en studie i rent hat.
Kjøp en bok for sikkerhets skyld, for denne mannen vil ha sølvpenger i hånda og besøk Ellison Webderland, der det heter "Screw the human genome project - this is what the Internet was created for".
Regisør Erik Nelson, har valgt flott gitarmusikk av Richard Thompson, som soundtrack. Nelson var produsent for Werner Herzogs "Grizzly Man", der Thompson også laget musikken.

No comments: