Sunday, October 19, 2008

David Lynch og The Who


BIFF viste "David Lynch - One Night Stand" lørdag kveld. Dette var et tredelt show, med "Lynch 2", "Interview Project" og "David Lynch's Cooking Show".
"Lynch 2" er del 2 av en dokumentar de viste på BIFF i fjor, hvor vi følger Lynch under lagingen av "Inland Empire". Man får en viss forståelse av at det ikke er så rart at filmene blir som de blir.
I "Interview Project" har Lynch sendt sine folk rundt i USAs småbyer, for å intervjue vanlige folk. Jeg tror de har intervjuet vel 300 stykker, og om jeg oppfattet det riktig, så skal dette bli en serie på nettet. De vi fikk se var utrolig fine og rørende. Her var det ikke noe kødding med folk flest!
Rosinen i pølsa denne kvelden var allikevel "David Lynch's Cooking Show". Lynch forklarer i detalj ("Now I'm going to get some fresh water. Now I'm going to find a spoon". osv) hvordan han lager en middag, som i hovedsak består av quinoa, brokkoli og havsalt. "Damn! This is gooood!" Nigella og Jamie bør begynne å skjelve noe helt alvorlig. Første del av matprogrammet ser du over, del to finner du her.

Jeg fikk også med meg "Amazing Journey: The Story of The Who". Nå var aldri The Who helt mitt band, men filmen var grei nok den, med noen skikkelig bra gamle klipp. Et av de stiligste var fra et TV-Show i USA, hvor Keith Moon tester ut fyrverkeri i trommene (sprensgtoff?). Programlederen ser ikke helt komfortabel ut?

7 comments:

Anonymous said...

Ah! Brokkoli!

Svenn said...

Heh heh, det er grønnsaken sin ja!

Anonymous said...

I Kina spises det MYE DEILIG brokkoli. Forsiktig kokt. Med hvitløk. Mmmmm!

Svenn said...

OK, vi er inne helt fra Kina her også ja! Shanghaibrokkoliene er heftig kost, helt klart.
La meg allikevel få påpeke at denne blogposten ikke primært handlet om brokkoli, selv om jeg skjønner at det lett kan spores helt av når denne lystige grønne sak nevnes.

Anonymous said...

Brokkolirock? Hæh? Canterburybrokkoli? Ikkesant?
Det er så mange muligheter...

Svenn said...

Brokko Wyattoli

Anonymous said...

Men først og fremst er dette en av de helt (helt!) store rockelåtene. Ever. Du store. H