Thursday, October 16, 2008

Beat it!


Frode Grytten og Pedro Carmona Alvarez leste og sang i Beat-forfatternes ånd på Landmark onsdag kveld. Her fikk vi Alen Ginsberg, Frank O' Hara, Gregory Corso, Jack Kerouac, Leroi Jones m.fl. på engelsk og norsk, med jazzkomp (Ole Amund Gjersvik, Tor Bjarne Bjelland og Michael Barnes). Alvarez dro et par Tom Waits låter i fin stil også. Dette var til tider hysterisk morsomt, særlig når Grytten fornorsket (eller "forhordalandet") Beat - tekstene.
Egentlig var vi forespeilet et foredrag, men dette ble delt ut til alle på forhånd, i form av to tettskrevne A 4 sider, slik at vi heller kunne lese det selv.
Til Hordaland Forfattersenter er det bare å melde at dette er det beste foredraget jeg ikke har hørt noen gang.

5 comments:

Håvar said...

Til opplysning:

"Michael" og "Tor Bjarne" heter henholdsvis Barnes og Bjelland til etternavn. Gitaristen gjemmer seg for mye bak micen til at jeg klarer å dra kjensel på ham.

Hvorfor får jeg aldri nyss om slike tilstelninger som dette? Skulle gjerne vært der.

Svenn said...

Flott, da skriver jeg inn det, de var på fornavn i det utdelte skrivet. Gitaristen er omtalte Pedro.
Du må følge med på Underskog!

pnk said...

Ironisk ment det der med a-4 format,kan neppe tilegne beatfolka
å være a-4 !!

Anonymous said...

hei:)
Det beat foredraget ville jeg likt å få tak i! Jeg skriver en eksamens oppgave på beatkultur (literatur, kunst og musikk), og kan egentlig aldri få tak i nok stoff.

Vet du om det ligger ute på nettet et sted? Og om det gjør det hadde du giddet å være så snill å sende meg en link på mail?
(stine.b.w@gmail.com)

Så heldig du var som var der, det hørtes veldig morro ut ;)

vennelig hilsen Stine

Svenn said...

Foredraget ligger nok ikke ute på nett. Jeg har dessverre kastet arket mitt også, men det var vel ikke så omfattende akkurat. Har du sett henning H Bergsvågs temasider på Bergen offentlige bibliotek?
http://www.bergen.folkebibl.no/litteratur/beat/index.html