Monday, September 29, 2008

Statistikk

Skal du oppnå noe, må du kjenne tallene dine (gammelt jungelordtak). Statistikk er visstnok lure greier, om du skal vise at det du gjør har effekt, hvor travelt du har det, hvor flink du er, hvor dyrt alt har blitt eller hvor du må skjerpe deg.
For å sjekke besøkene mine på bloggene, bruker jeg Google Analytics, og kan se hvilke poster som er populære, hvilke nett besøkene kommer fra, og hvilke nettsider som fører til meg. Flickr har også fin statistikk.
Selv om jeg er en hund etter kommentarer og annen oppmerksomhet, så ville det jo aldri falle meg inn å skrive eller fotografere med annen hensikt enn ren og skjer formidlerglede *host*, og ikke legge inn vovede bilder eller bruke ord som "sex" og "nakne damer" for å lokke folk hit (sorry til de som leter og finner denne posten!).
Men som sagt, man skal jo kjenne sine tall, og statistikken får meg til å lure litt på folks nettvaner. Hva er det som gjør at dette er en av mine absolutt best besøkte bloggposter, og dette bildet på Flickr er besøkt over tusen ganger (selv uten ledende emneord)?

No comments: