Thursday, September 18, 2008

Gjenoppdag framtiden nå!


Øivind Hånes har skrevet en fantastisk hyllest til Robert Wyatts "Rock Bottom" over en hel side i Kreativt Forum (nr 5 2008). Jeg siterer fra beskrivelsen av en klangstemme, som satt inn i et menneske, ville vært Robert Wyatts sangstemme: "Man må forestille seg en enslig, hul trestamme uten bark og greiner som står igjen langt ute på en øde slette. All annen vegetasjon er borte, og den eneste lyden som høres, er en tone som strømmer opp gjennom og ut av trestammen. Tonen er lys, sval, full av luft, preget av treverkets klarinettaktige bløthet, sjeldent sart, merkelig vibrerende og med en forsiktig, sprø knekk som kan minne om lyden av en katt som lister seg over et marmorgulv dekket med løvtynne, tørre skall fra vaktelegg". Og jeg som ville sagt "Wyatt har en fin stemme i grunnen"! Til slutt spør Hånes: "Hva slags sted hadde vel verden vært uten denne eventyrlige plata?"
Alle dere andre leser alle Øivind Hånes sine bøker som belønning (jeg har lest dem), mens jeg skriver takkebrev.

2 comments:

Trond Blom said...

Eg har skrevet om han, Hånes altså, men bare lest debutboken Som vil deg isbre for isbre. Til gjengjeld var den jæklig bra!

Min artikkel:

http://www.mic.no/nmi.nsf/doc/art2006051511232892097962

pnk said...

Ja,musikken hans falt visstnok mellom og opp på alle stoler,litt som Wyatt;men Robert blir jo trukket fram både etter håret og skjegget av folk fra alle musikalske grender.Det er farlig å være hybrid ... eller ?