Saturday, September 27, 2008

FMV


Da er det gjort. Jeg har betalt for å overvære min første brasskonsert! Jeg stilte i Logen for å høre Forsvarets Musikkorps Vestlandet framføre følgende verker, under dirigent Trond Korsgård:
Knut Vaage: Breaking another wall.
Dagfinn Koch: Beoynd Bãyat.
Ole Henrik Moe: Oppstavelser For Nedstemte Korps.
Maja Ratkje: 69 Marching Bars Left Over From A Previous Century.
Christian Eggen: Wunsch, Indianer zu werden.
Dette var overraskende flott! Vaages verk er spesialskrevet til dette orkesteret i en annen sammenheng og Eggens verk tar utgangspunkt i Franz Kafkas drømmerier om å være fri indianer. Mezzosopran Ingerid Dominique tok seg av vokalen i "Wunsch, Indianer zu werden", og det er vel bare å si "WOW!", eller noe lignende!
Jeg skal ikke legge skjul på at en av grunnene til at jeg gikk på konserten var at et av Maja Ratkjes verk skulle framføres, og jeg syns det er litt rart at man etter konserten opplyser, nærmest i en bisetning, om at verk spilles i annen rekkefølge enn i programmet. "Alle hørte vel at to av marsjene ble spilt i omvendt rekkefølge?". Eh, Nei! Uansett, så blir det Brass hele helgen under Brasswind.
Hvorfor er det noen i FMV som ikke får lov (evt. slipper?) å spille i uniform? Er det noen fra Heimevernet som er hentet inn? Eller er det militærnektere som blir tatt til nåde, siden de er så knakende gode på klarinett?

3 comments:

vibeke said...

psst...sånn til opplysning - skal bare hviske- FMV har ikke brassbesetning. De er janitsjar. Grunnen til at de har folk uten uniform der, er vel fordi de har leid inn noen - kan tenke meg de trengte utvidet besetning.
Ellers synes jeg forøvrig du kan ta deg tid til å høre et skikkelig brassband. Synes at du med dine flotte reportasjer fra festivaler og konserter kan ta deg en tur på neste konsert med Eikanger Bjørsvik f.eks. Wagneraften i Grieghallens foaje 19 okt. Og første helga i februar er det Brass NM. Da møtes Brassfolket til kamp i Bergen :-)

Svenn said...

Helgoland, er det forskjell der også ja, på brass og janitsjar. Så jeg har altså ikke betalt for min første brass konsert allikevel!
Vi får se. Wagner og brass høres brutalt ut, men kanskje overkommelig. NM i brass kommer jeg ikke på. Det lover jeg her og nå.

vibeke said...

NM Brass er ikke farlig. Det er en happening :-)
Du må bare ha rett innstilling. Jeg vil tro du vil få bakoversveis hos eliten og lene deg tilbake med en god følelse hos fjerde divisjon.