Wednesday, July 16, 2008

Tirsdag på Moldejazzen


Første økt på Moldejazzen tirsdag var Brad Mehldau Trio i Kulturhuset. Dette var sofistikerte gutter, med improvisasjoner langt ute på landet. Originallåter, standarder, litt Monk og Sound Of Music, og mot slutten Sufjan Stevens "Holland". Flott konsert og stående applaus. Men dæng (!) det var serriøst altså. Om noen så mye som knipsa et bilde, ville de sannsynligvis gå av scenen. De første 20 minuttene satt jeg bare og var drittnervøs for at noen skulle fyre av en blitz, men så begynte det å klø som faen i knipsefingeren. Hel OK at artister ikke vil fotograferes, men det settes ikke akkurat en fin stemning i salen med trusler.

Under konserten satt det et forelsket ungt par rett foran meg. De kyssa sånn ca 400 ganger. Helsikes forstyrrende. Forholdet varer forhåpentligvis lenge og vel, og jeg ønsker det unge paret massevis av kjærliget. Et tips fra samlivsekspert svennevenn til damen: Du må la gutten få fred innimellom. Han vil ikke kline under trommesoloen!

Rundt midnatt satt Elephant9 i gang i samme sal som Mehldau. Ståle Storløkken (keyb), Nikolai Hængsle Eilertsen (b) og Torstein Lofthus (dr) laget klubb, med groovy keyboard-jazz. De startet med Joe Zawinul og fortsatte med egenkomponert festmusikk. Flere ungdommer ble observert dansende. Oi Oi.

1 comment:

pnk said...

As I said .a kiss is just a kiss .. even when you do it 400 times in a cowded house!

as a camera thinks: if want to shoot,shoot!!!