Friday, July 18, 2008

Circulasione Totale Orchestra


Frode Gjerstad hadde invitert gamle og nye venner til en frijazz-happening i Kulturhuset torsdag, med en superversjon av Circulasione Totale Orchestra. Det var dessverre ikke fullt hus, men det var fullt trøkk. Gjerstad spankulerte rundt på scenen, som en annen kommandant, og ledet bandet gjennom konserten. I perioder fikk vi en herlig kakafoni av lyd (vi snakker tre batterister og et par bassister her), men også ganske vare partier. Minneverdige øyeblikk kom når Bobby Bradford nærmest blåste ro-signal, eller når Lasse Marhaug og Anders Hana la et slags industrielt bakteppe til blåsernes frie flukt (herregud, jeg blir jo helt lyrisk her).
Etter at konserten var over, og Gjerstad skulle introdusere bandet, kunne ikke Bobby Bradford dy seg, og improviserte en liten Molde-blues for kornett og vokal.
Apropos de mye omtalte fotoreglene på Moldejazzen, kom det her grei beskjed. Det er bare å fotografere, men det må være gode bilder! Sjekk Molde-settet mitt på Flickr for festivalbilder av ujevn kvalitet.

Circulasione Totale Orchestra var :
Louis Moholo - drums
Morten J. Olsen drums - electronics
Anders Hana - el.guitar
Frode Gjerstad - sax, clarinets
Nick Stephens - acoustic bass
Paal Nilssen-Love - drums
Børre Molstad - tuba, electronics
Kevin Norton - vibraphone, conductor
Bobby Bradford - cornet
Lasse Marhaug - electronics
Sabir Mateen – sax
Ingebrigt Haaker Flaten – acoustic bass

No comments: