Tuesday, May 06, 2008

Skikkelig sossial!

Forskning.no har et opppslag i dag om Facebook og andre sosiale arenaer på nett. Utgangspunktet er Berit Skogs NTNU-rapport ”Fra World of Warcraft til YouTube. Bruk av dataspill og nettsamfunn blant deltagere på The Gathering, 19.-23. mars 2008”.
De nye måtene å være sosial på gjør at du kan ha 400 venner, og slippe å rydde vekk snacksboller og brusflasker etter at du har møtt dem. Ganske genialt egentlig. Som i alle andre sammenhenger finnes det folk på Facebook som flasher med sin store venneflokk, men det vil alltid være noen av oss i ”den nedre del av skalaen” også, som har 1-20 venner. Etter at jeg etter mye om og men fikk meg en Facebook-konto igjen har jeg oppnådd å få 11 venner. Snille mennesker alle sammen. Personlig syns jeg bloggen er en sosial arena også. Enhver kommentar er som et lite besøk.
Noe av det mest skuffende med Facebook er at de interessegruppene jeg meldte meg inn i ikke er særlig aktive (Wyatt, Canterbury, Richard Thompson med mer), uansett hvor mange som er med i gruppen. Men det jeg syns er aller morsomst er å oppdatere statusen min, slik at alle mine 11 venner kan følge med på hva jeg tenker og føler (*host*). Siden vi rydda litt i hagen her om dagen lyder dagens status: ”Svenn syns det for mange grantrær vestpå. Det er også for mange greiner på hvert grantre og for mange nåler på hver grein.” Men men, dette er ikke nok, nå har jeg fått meg Twitterkonto også! Yepp, man er i front. Twitter ser jo egentlig enda mindre morsomt ut enn Facebook, men skal man være med, så er det ingen veg utenom. Er det noen der ute som vil vite når jeg klipper negler eller har vært ute med søpla?

6 comments:

Anonymous said...

Jævlig bra, Svenn!! Ja, interessegrupper på Facebook ser ut til å dø ut hvis det går mer enn en uke uten at noen svarer på siste innlegg, om det går an å uttrykke seg sånn... Har du forresten oppdaget gruppen ABM-Bergen? Avfødt som idé da jeg møtte noen BORA-bibliotekarer på Flesland, og realisert som site av Ingrid Cutler den påfølgende uke. Den har faktisk fungert en stund!

Anonymous said...

Ja, herlig at du har oppdaget status-funksjonen på Facebook! Blir minnet på hvert 10. minutt at pappa er der ute og følger med :) Flotte saker det der.

Anonymous said...

Når klipper du håret? Når promper du? Når går solen ned? Når når nok nåken nåke? Når e du naken? Så mange spørsmål. Så mange mennesker. Så mange sinn. H

Svenn said...

Følg med følg med på Twitter. Twitt Twitt.

Anonymous said...

Ser at det siger på med venner, hehe.

Svenn said...

Ja da! Det lønner seg å sutre, men må innrømme at jeg har begynt å invitere :-). Mest venninner så langt. Hvor var det det butta, hvor ble det av alle gutta?