Thursday, May 29, 2008

John Hassell mm


Onsdag kveld var det høytidsstund med John Hassell på Nattjazzen. For en flott konsert det ble. Duvende ambient, med så lavt volum til tider, at alle måtte sitte helt stille og lytte. Det var nesten litt fint når det ble sluppet isbiter i glassene ved baren. Fantastisk. Jan Bang imponerte stort på sampling og duppeditter, og la et fint lydteppe i salen. Peter Freeman spilte fjellstø bass og M'Kachiche Kheir-Eddine orientalsk klingende fiolin. Fiolinisten var også å høre med Jon Balkes Sian Project i Grieghallen, sammen med Hassell, en konsert som ikke gikk helt hjem her i gården. Men i går! Takker!

Per Jørgensen var "gjest" med BMX, bestående av Njål Ølnes (sax), Thomas T. Dahl (g) og Øyvind Skarbø (dr). Det ble spilt mest egenkomponert materiale, og det var hardtsvingende som bare rakkern. Øivind Skarbø fikk Vitals talentpris før vi rakk å komme oss i hus, og det må i allefall være fortjent. Dette er gutten med trommestikkene, og han trenger nok pengene, for det er sjelden du ser han uten en trommestikke i kjeften.

Jeg hørte også det meste av Post (til de skulle ha allsang), bestående av Hanne Kolstø (voc, g, rosa plastkassettspiller), Haldor Røyne (g), Ole Bjørn Atlstad /keyb) og Andreas S. Løwe (keyb). Konserten var ledd i Jazzintro, men jeg vet ikke om de vant heder og ære ( - Jo det gjorde de, de får spille på Moldejazzen). Skranglepopjazzelektronika med høy sjarmfaktor.

Og som om ikke alt dette var nok, hvem satt ikke lett henslengt på en benk under en gatelampe, iført sommertøy og barnegitar i natten, om ikke Erlend Øye og Eirik Glambek (Kings of Convenience). Det er kanskje drøyt å publisere et bilde av to gutter som slapper av, og ikke er ute i underholdningsøyemed, men de var så kule og hyggelige at de bare må være utropstegnet etter en flott kveld.

No comments: