Sunday, May 18, 2008

Jet -Propelled
I 1967 spilte Soft Machine, bestående av Robert Wyatt, Kevin Ayers, Daevid Allen og Mike Ratledge, inn demoer med produsenten Giorgio Gomelsky. Dette materialet kom ikke offisielt på plate før lenge etterpå, da kjent som "Jet-Propelled Photographs", "At the Beginning eller bare "Soft Machine". Personlig syns jeg denne litt vimsete musikken er noe av det beste som kom fra Soft Machine.
University of Errors, som spilte i Bergen forrige uke, har gjenskapt hele platen spor for spor (Cuneiform 2004). Daevid Allen sier han hadde "bad guitar days" under innspillingene for Gomelsky, og ønsket å gjøre den på nytt (selv om han overlater mye av gitarspillet til Josh pollock). Kjøp begge variantene sier jeg!
Voiceprint har også nylig sluppet en DVD med Daevid Allen's University of Errors, der de spiller mye av dette materialet, som også ble framført på konserten i Bergen. Bandet er supert og Allen synger i allefall på en sjarmerende måte. Konserten i Hulen var fin, men det er flott å se dem foran et større publikum, og med psykedelisk belysning, på Melkweg i Amsterdam (høsten 2006)! Eneste minus er at vi ikke får "Memories".

Her er Jet-Propelled Photographs:
1. That's How Much I Need You Now (Wyatt)
2. Save Yourself (Wyatt)
3. I Should've Known (H. Hopper)
4. Jet Propelled Photographs
(a.k.a. Shooting at the Moon)(Ayers)
5. When I Don't Want You (H. Hopper)
6. Memories (H. Hopper)
7. You Don't Remember (Wyatt/Allen)
8. She's Gone (Ayers)
9. I'd Rather Be With You (Ayers)

No comments: