Sunday, May 04, 2008

Første memeÅ nei, nå tagget han meg også!
Steinskog tagget meg, og ga meg følgende meme:
1. Plukk opp nærmeste bok.
2. Slå opp side 123.
3. Finn den femte setningen.
4. Post de neste tre setningene.
5. Tagg fem mennesker, og skriv hvem som tagget deg.

Jeg regner med at dette ble gjort for å heve det akademiske nivået på nettet. I det jeg leste oppfordringen hadde jeg to bøker liggende rett ved siden av meg. Det var Engelsk-Norsk/Norsk-Engelsk ordbok og "Steve Jacobson's Appointment With F.E.A.R" (Puffin 1985). Jeg valgte selvsagt (?) ikke ordboka akkurat nå. "Appointment With F.E.A.R" er en slags spillbok, der man får valg som gjør at man hopper fram og tilbake i boka under lesingen (klikk på nederste bilde så greier du lese). Grunnen til at jeg hentet den opp fra kjelleren i morges var at jeg av en eller annen grunn grublet på hyperlenking, og det å lese tekster fra A-Å. Det kan være flere grunner til at jeg suller rundt med sånne tanker tidlig en søndags morgen, bl.a. at jeg har vært for mye på byen i det siste, men også at det går litt tregt med lesing av tykke bøker for tiden (noe som irriterer meg grenseløst, for tykke bøker er fine saker).
Nå er det ikke akkurat sidetall i denne boken, men oppgave-/kapittelnummer. Jeg regner med at det går bra. Setning nr 6,7 og 8 (jeg ser bort fra "Ugh!") lyder som følger:
"Disgusted faces turn towards you.'Trust that Crusader idiot to create such a mess. Ugh! It's nauseating!"

Så langt så vel? Jeg har trøbbel med å utfordre 5 stykker, så da ødlegger jeg vel hele denne memegreia, og blir straffet med evig pine? Jeg nøyer meg med å utfordre to stykker, som ikke har lov å protestere: Steinar og Kjersti. Sorry.

1 comment:

Erik Steinskog said...

Glad du ikke valgte ordboken... Og det var da noen fantastiske setninger du fant. Håper bare jeg ikke, i denne sammenheng, blir 'that Crusader idiot' siden jeg memet deg. Og på tross av likheten med kjedebrev, så fant jeg ingen trussler om evig pine om man gjør en egen variant på tingene. Men jo, du bør nok få deg tid til tykker bøker også etter hvert.