Saturday, April 05, 2008

Torgny Lindgren


Torgny Lindgrens bok "Dorés bibel" er nå klar på norsk. Dette er en utrolig nydelig historie om en enkel sjel og en billedbibel, og syns du det høres kjedelig ut, så tar du feil igjen. Egentlig så skal du lese tre bøker: "Hummelhonung", "Pølsan" og altså "Dorés bibel". Det svenske forlaget hans planlegger en samlepocket av disse tre, som hører naturlig sammen i en slags "Västerbotten-trilogi". Her er brødre som hater hverandre, folk som reiser landsdelen rundt for å finne den beste pølsen og gjenskapning av bildene til Doré. Det er så godt fortalt at det er nesten ikke til å tro. Personlig syns jeg svensk er fint å lese, og svenske pockets er jo svinebillige. Sett deg ned og les.

4 comments:

Anonymous said...

Du store, pølse igjen på kamerat Lindgren. Husker å bli servert "Pölsan" på jernbanestasjonen i Malmö for temmelig nøyaktig to år siden av bloggeren personlig. Knall bok! Synes følgelig nært å sjekke ut dagens anbefalte... H

Anonymous said...

Bare pølser å få på Norlis svenskavdeling på Torgalmenningen i dag... H

bellman said...

Torgny Lindgren er ein strålande diktar. Eg har ein draum om å kjøre omkring i Västerbotten for å puste i lufta som står opp frå setningane hans. Ved sida av "Dores bibel" har eg likt "I Brokiga Blads vatten" best av bøkene hans.

Svenn said...

Ai "I Brokiga Blads vatten" kan jeg ikke ha lest. Takk for tipset. "Bat Seba" var også sterk syns jeg, men det er fryktelig lenge siden jeg leste den.