Monday, April 21, 2008

Søndag på LogenSøndag var det nok en flott konsertkveld i Logen Bar, med to band for 50 kroner! Først ut var Trans-Love Airways, som er: Stian Omenås (trompet), Thomas Dahl (gitar), Anders Bitustøyl (bass) og Øyvind Skarbø (trommer) (og et par av dem har vi besøkt før også 1,2). De serverte heftig, groovy jazz komponert av Don Cherry (om jeg oppfattet dem rett). Tøft var det uansett. (Det finnes et annet band med samme navn).

Så entret Pelbo scenen, med Ine Hoem (vokal), Kristoffer Lo (tuba) og Trond Bersu (trommer). Vokal (med loops), tuba og trommer! Høres det kjedelig ut, så vær advart. Innimellom svingte det som bare rakkern, og flere av tekstene var av Robert Creeley. Det var originalt og flott dette, selv om det ikke var umulig å kjenne igjen forbilder som Eldbjørg Raknes og Kristin Asbjørnsen. Hjemmesnekret plate solgte de også (så hjemmesnekret at navnet var på en papirlapp, limt på CDen, rett fra hobbyloftet).
Hadde jeg vært festivalarrangør, hadde jeg spandert oppvarmingsjobb for disse tre!

Pokker ta disse unge musikerne, de beveger seg så raskt og mye, at det er kul umulig å ta skarpe bilder av dem. Takk til gutta i Pelbo allikevel, som stiller med saggebukser, som nærmer seg fjære sjø. Det er godt å føle seg litt gammel. Det er en ting jeg lurer på når man skal vise frem underbuksene sine: Går det an med boxers fra H & M, eller må det være sånne som er så dyre, at de må forsikres mot bremsespor?

1 comment:

Anonymous said...

Minstekrav er Man-unniker fra Dressmann. Trodde du visste det. H (nå med Oslo-leilighet!!!)