Friday, April 18, 2008

Louie Louie


Hvor mange rockeband er det, som ikke har spilt "Louie Louie"? Første gang den kom på plate, var med opphavsmannen Richard Berry and The Pharaohs i 1957, siden har den surret og gått i ett kjør. Her er en video med The Kingsmen fra 1965. Min favorittversjon finnes på Cato Salsa Experience & The Thing With Joe McPhee: Two Bands And A Legend. Den ultimate rockelåt?

4 comments:

Steinar said...

Ja dette er uten tvil tidenes rockelåt. Den mest kopierte, imiterte og de aller fleste rocke/garasjebandene som covret den hadde også låter som lignet (bl.a The Who - Can't explain f.eks).

Min favoritt er den du har postet video av. Men både Black flag og The Stooges har fine versjoner (begge med forandret tekst).

Anonymous said...

Ja, en av de helt store! Har selv "The Best of Louie Louie, Vol 2" (10 låter med forskjellige artister, bl.a. en på russisk, utgitt på Rhino R2 70515) - anbefales! - hvor personlig favoritt er med Stanley Clarke Og George Duke i en innspilling fra 1981. Utrolig sug i den. På Youtube i en liveversjon: http://youtube.com/watch?v=ifQSyRzeAZM. H

Anonymous said...

Pluss at Pete Fountains versjon er så absolutt verdt å lytte til. Finner ikke på Youtube. Det er mye bra musikk! I verden! H

pnk said...

Enig med Hs Clarke/Duke vurderingen,gikk som en kule på gølvet i Hulen på 80-90-tallet da vi snurret plater der.Treffer deg rett i solarplexus ;No pardon,Just shake yer bootie!.
Kan faktisk være litt av en "luring" for hifikunder som tror de har hørt Lyden med kapital L!!
Ellers er visst den opprinnelige teksten blitt sensurert med tiden,gikk nokså rett på sak om ..f u.. c.. k og denslags!Men ta også med Ian Curtis og cos frenetiske fremførelse i 24hourpeople-filmen!!