Wednesday, April 30, 2008

Julie Fowlis


Julie Fowlis kommer fra Ytre Hebridene, og synger for det meste på gælisk. Hun og bandet hennes ga oss en kjempekonsert på Ricks i går, og serverte dansemusikk og sanger fra Skotland og Irland. Fenomenalt! Jeg fikk ikke med meg navnene til alle i bandet (og her må Bergenfest skjerpe seg, og stramme opp sidene sine!) men Eamon Doorley spilte bouzouki, Tony Byrne gitar og Martin O'Neill bodhran. Resten av navnene står nok på MySpace siden hennes.
Første ekstranummer var et langt solonummer på bodhran, og Martin O'Neill spilte fletta av alle. Stående applaus etter at en fyr har slått på en liten håndholdt tromme? Bedre blir det ikke.
Og publikum var nesten eksemplarisk i sin oppførsel, selv om det begynte å butte for et par stykker i baren mot slutten. Jippi.
At artistene synger på gælisk gjør ikke så mye om de bare forklarer litt. Her fikk vi bl.a. en sang om å spre møkk på jordene, og en som handlet om en manns tre gleder:poteter, smør og kvinnfolk.

4 comments:

per kn said...

Ja, det var topp! Trommemannen gjorde uutslettelig inntrykk i ekstranummeret, lenge siden sist jeg ble så imponert av en fremførelse...Og bildene ble bra, Svenn, kanskje du har en fremtid som paparazzi (eller kaskje en fortid som det, hva vet jeg....)

Anonymous said...

Heilt enig i at konserten var veldig bra! Han som spelte bodhrán heiter Martin O'Neill forresten, og gitaristen er Tony Byrne- fatastiske musikarar begge to!

Svenn said...

Takk for det- har blingsa på navnene!
Retter opp.

Kurniati Barca said...

Tarung Sampai Mati