Sunday, April 27, 2008

Gallerirunden


Hussein Chalayan viser utstillingen "The absent presence" i Galleri Stiftelsen 3,14. Det er hovedsakelig en videoinstallasjon med utgangspunkt i DNA sampling, genetikk og identitet. Intenst, og flott. Dette utstillingslokalet er bare så fint, med alle de buete vinduene. Utstilling til 22/6.

I Galleri Fisk hadde Alette Schei Rørvik utstillingen "YourSpace (My former boyfriend installation)". Det var rett og slett massevis med papirfotos av kunstneren og gamlekjæresten. Det var oransje merkelapper innimellom, men dette var ikke bilder som var solgt. Her hadde gamlekjæresten fått sensurere/revidere vekk bilder. Morsom kommentar til alle private bilder som havner på nettet. Dette var siste utstillingsdag.

I visningsrommet på Verftet stiller førsteårselever ved Masterstudiet i kunst ut, under tittelen " U Kno When You Just In School And You Like God Damn This Too Much Homework". Her var det litt av hvert, og når rommet plutselig ble invadert av småbarn uten foreldre på slep (pga ett eller annet arrangement i nærheten), ble det veldig mye av hvert! Det er litt vanskelig å forklare andres barn at de steinene som ligger i en haug må ligge akkurat sånn, og den ballen inne i den ringen på gulvet den skal ligge der. Koffor det då? Bildet er av Maria Øy Lojos verk "Aid Worker".

Jeg rundet av med Laurie Grundt, og fikk med meg absolutt siste halvtimen av utstillingen hans i Bergen. Her fikk man det midt i fleisen ja. Ikke noe beskjeden minimalisme her i gården. Livsbejaende og frihetlig, veldig glad i damer og alltid klar med en tupp i ræva til de høye herrer.

Flere bilder her.

No comments: