Monday, April 07, 2008

Fri impro på en søndag


Michiyo Yagi (Koto), Peter Brötzmann (saks) og Paal Nilssen-Love(trommer) sørget for en kjempekveld på Landmark søndag. En god time med fri improvisasjon, og heldigvis en fin blanding av fullt øs og stille stunder. Det er utrolig fasinerende å se musikere med autoritet bare hive seg utpå. Bra besøkt var konserten også, og det var jo egentlig ikke plass til så mange flere, men det undrer meg at ikke media har litt mer fokus på den musikalske aktiviteten litt i utkanten av alle festsprell. Når en gammel ringrev som Peter Brötzmann er byen, så hadde hadde det vel ikke akkurat gjort skade om BT hadde et oppslag med intervju. Se ny artikkel om Peter Brötzmann hos AllAboutJazz.
Trioen har også en CD på "markedet":"Head On" (Idiolect ID-02, 2008). Den selges i allefall på konsertene, og høres bra ut.

2 comments:

Erik Steinskog said...

Jeg regner med du har sett at BT har anmeldelse av konserten i dag. Av egen erfaring vet jeg at deadliner kan komme hurtig en søndags kveld, så den lille forsinkelsen må man nok regne med noen ganger. Og det hender altså at BT beveger seg i mer "perifere" omgivelser.....

Svenn said...

Hei! Så det ja, og det er flotte greier. Nå er det sikkert opp til arrangører å sørge for at media tar agnet også, men det brukes nok lite energi på akkurat det å overbevise aviser, radio etc om at de bør fleske til med oppslag. (det brukes lite energi på å lokke folk også!).
Ellers så skjønte jeg tegninga, og satte meg helt ved siden av kotoene, for å få med meg dem (apropos BTs anmelder, som klaget på lyden).