Friday, April 25, 2008

Avgarde

Torsdag kveld var det atter ny musikk på Landmark, i konsertserien AVGARDE. Konserten skulle begynne kl 21, og da var det nesten fullt, i alle fall på gulvet, som var fullt av diverse trommer. I tillegg dukket det opp noen mennesker også etter hvert.

Først ut var Lars Myrvoll. Utstyrt med Mac, mic og gitar improviserte han frem en bølge av elektronika. Først mye elektroknitter, så en massiv ambient, om noe sånt er mulig. I programmet hevdet de at han hadde en skjør, men presis lydverden. Alle fingrene i ørene rundt omkring tydet på at skjørheten manglet av og til. Småpussig og ganske fint! (Jeg overhørte Myrvoll etterlyse snacks, og kalle det for "snafs". Dårlig servering backstage i Ny Musikk verdenen?).


Neste bolk stod slagerne i SISU for (Tomas Nilsson, Bjørn Skansen og Marius Søbye). De startet med et verk av Rolf Wallin kalt "Stonewave". (Jeg trodde de sa "Stornoway", og det var like før jeg ropte "Der har jeg vært!"). Stykket er regnet for å være en skikkelig klassiker innen samtidsmusikken, og tro det eller ei, men det var kjempetøft. De spilte et nummer til av Wallin, skrevet for noe som lignet xylofon/marimba (oi - mange som tror jeg er ekspert på dette nå?), men det var ikke så morsomt.

Så nærmet det seg busstid for meg, for disse samtidsfolka kommer heller ikke i gang i tide. Jeg fikk allikevel med meg en god del av Fat Battery med Victoria Johnson, Alwynne Pritchard (sist sett under BOREALIS), Knut Vaage og Guido Henneboehl (ikke bror til Hanne Boehl). Her gikk det i fiolin, hjemmesnekret elektronikk (to ord jeg mener ikke hører sammen), vokal og ballonger, vannflasker og pappesker. Småmorsomt det hele. Jeg bare elsker det, når en på scenen bruker enormt lang tid på å finne frem en rekvisitt (i samtidsmusikken kalt instrument), finne rette stillingen, snu og vende litt på det og så slå ett eneste lite slag på det! Jippi hun traff! Fat Battery befant seg i et lite rom rett over baren (se bildet), noe som gjorde at det ikke ble solgt en eneste øl etter at de begynte.

No comments: