Thursday, March 06, 2008

Nye Stemmer

Torsdag ettermiddag var det "Nye Stemmer" som skulle komme til orde i selveste Klokkeklang. Tre nyutdannede bibliotekfolk fikk breie seg i ca 20 minutter hver, helt uten begrensing av tema. (Jeg gjetter litt på navnene, og stavemåter):
Ellen Berg Larsen hadde fokus på kunnskap og kompetansenivåer/kompetansetyper og tok utgangspunkt i fortellingens makt i møtet med ulike brukergrupper (ulike kulturer).
Kim Tallerås var sterkt for åpen kildekode, og mente bibliotekene stod bom stille på nettet. En av grunnene til dette er at vi bruker lukkede systemer, og ikke får tilgang "under panseret". Vi mangler derfor verktøy, og får ikke opparbeidet kompetanse.
Aasta Myhr holdt et engasjert innlegg (hun virket jo rett og slett glad) om bibliotekarene og brukerne, og deres til dels ulike ståsted. Bibliotekarens selvforståelse, det bibliotekaren tror er brukerens behov og brukernes "egentlige behov" henger ikke helt sammen, selv om opp til flere i dag har brukt uttrykket "alt henger sammen med alt".
Dette var urettferdig kort og brutalt, men noen i salen mente kanskje det ble vel lite "nytt". Særlig på bakerste benk, som vanlig:
Er dette "Klokkeklang"?
Ja
Er det "Nye Stemmer"?
Ja, høres det ikke sånn ut?
Nei.

No comments: