Sunday, March 30, 2008

Festivaler og lenker

Moldejazz har endelig begynt å lette litt mer på sløret for sommerens festival. Flere av artistene de skryter av nå har vi outet her for lenge siden (Charles Lloyd, Shining + Enslaved m fl). Gledelig å se at ”artist in residence” Marilyn Mazur stiller med Nils Petter Molvær, Dhafer Youssef og Eivind Aarset på åpningsdagen. Og så kommer Ornette Coleman.

Bergenfest serverer enda en Patti Smith konsert (4. mai), denne gangen i mer intime omgivelser enn Grieghallen, så det vurderes. Jeg har vel i første omgang bare vært sånn halvveis begeistret for programmet, og ikke fått med meg før i dag at ”litt av Led Zeppelin” kommer, da John Paul Jones spiller med Robyn Hitchcock 30. april. Og så Savage Rose! Himmel og hav finnes de? Jeg så dem første i gang i rådhuset i Molde grytidlig på 70-tallet. Anisette i, så vidt hoftehøy slengbukse, og et krusehår av en annen verden (krusehår ja). Det var nesten for sterk kost.

Jeg har omredigert litt på lenkesamlingen min i det siste. Prøver meg med en artist-samling (der ligger Wyatt-lenkene nå!) , og utvalget vil nok endres med tiden. Har også listet opp en del norske festivaler, slik at det skal være lett å holde seg oppdatert.
Jeg syns forresten flere festivaler kjører med litt halvspennende programmer i år. Er de blitt slappe, eller er det (som Nærum sier, sånn omtrent) "bare jeg som var bedre før, og alt det andre som er bedre nå"?

2 comments:

pnk said...

Klager man på utvalget av konserter og artister i Bergen dette året, bør man heller flytte!
Alle fasonger og årganger inntar byens scener både inne og ute.
Rem og Richard Thompson i box,skjønt engelskmannen spiller midt under Champion Leauge -finalen 21.mai- jeg gir F...
Noe usikker på om jeg også burde få med meg Patti,nysgjerrig på noe som ser ut som en semiakkustisk utgave,slik bandet presenterer seg på annonsene.Kan bli meget spennende for oss som har sett hennes elektiske utgave live.

Tone said...

"Himmel og hav finnes de?" akkurat det tenkte eg og.
Patti Smith, eg veit ikkje om eg tør sjå henne no. Nei det trur eg rett og slett ikkje.
Eg er redd det vil bli som å sjå ein gammal film eg har vore veldig begeistra for.
Og når det gjeld P.Smith så vil eg slett ikkje sjå ei med mindre energi.