Saturday, March 15, 2008

Jens Carelius

Litt Devendra Banhart, litt Bert Jansch, en knivsodd Donovan og en skikkelig kladeis med Nick Drake. Jens Carelius er på markedet med "First songs". Det er kanskje urettferdig å smelle opp med alt han ligner på først, men det er så opp i dagen at det må være lov. Jeg syns ikke det gjør så mye, og å avskrive gutten som bare enda en sutrekopp (som noen har gjort!), er alt for strengt. Dette er musikk for "all the sad young men".

7 comments:

Trond Blom said...

Enig! Mannen har musikalitet og originalitet. Anbefalte platen for Pønk - han responderte i positive vendinger, for å si det sånn.

Svenn said...

Puh! Jeg vil nødig være uenig med pnk!

Anonymous said...

Du kan trygt hive noe Incredible String Band oppi bøtta også. Uten at det gjør noen verdens ting. Fine saker. H (fhv ung)

Svenn said...

Incredible String Band! Nå tar det helt av her.

Cecilie i Hong Kong said...

Er det ingen som synger på norsk lenger?

Svenn said...

Jan Eggum synger på norsk.

Trond Blom said...

...og mye bra norsk språk i den nye generasjon folkemusikeres siste års produksjoner - tenker ikke på elektrifiserte folkrockere à la Gåte, men mer de nye gruppene og konstellasjonene som er i ferd med å overta den norske folkemusikkscenen - folkemusikere hundre prosent, men rytmiske barn av sin tid - vi nærmer oss svenskene! Jeg tenker f. eks. på:
Blåmann Blåmann: Blåmann Blåmann (2001), Øyonn Groven Myhren og Odd Nordstoga: Nivelkinn (2002), Tørvikbygd: Tørvikbygd (2006), Marit Mattisgard: Sudan dudan, (2006) Unni Løvlid, Rusk II (2006),
Bruvoll Halvorsen: Trillar for to (2007), Valkyrien Allstars: Valkyrien Allstars (2007), Gabriel Fliflet: Rio Aga m.m.m. Camilla Granlien Band har jeg bare lest panegyriske kritikker om. Sjekk ut den utmerkede, utsøkte og smukke labelen TA:LIK: http://www.talik.no/