Sunday, March 02, 2008

Borealis Dag 5 SluttenNå begynner det å røyne på, men Borealis går mot slutten. For denne karen ble det nok en spennende kveld i Logen. Først ut var Alwynne Pritchard med "Don't touch me, you don't know where I've been", en performance-aktig forestilling hvor hele rommet ble brukt, og vi fikk til og med være torden ved å trampe i golvet. Klart vi hjelper til! Jeg ble sittende å tenke litt på Laurie Anderson oppi det hele.
Pianisten Ellen Ugelvik hadde så et Magne Hegdal portrett, men dette er ikke helt min greie, så la meg bare holde munn. Ugelvik er sikkert helt topp.
Etter middag og en øl var det på tide med en runde med lirekassa! Espen Sommer Eide (Alog) har mekket en moderne lirekasse (Slåttberg), med gamle høytalere fra Tandberg. Eide spaserte rundt i hele Logen og viste fram vidunderet. Fantastisk!
Som om ikke dette var nok fikk vi en avdeling med Gamaltnymalt igjen, og kunne nyte dem mer i fred og ro enn kvelden før på Teatergarasjen. I skikkelig folketradisjon tar de seg også tid til å fortelle litt om slåtter og spelemenn. På den annen side må de jo preike en del, siden stemmingen alltid tar litt tid på disse felene. Kul trio.
Til slutt kom Erik Skodvin på scenen, som Svarte Greiner. Det ble mørkt i salen, og vi ble omsluttet av en mørk, skummel ambient laget av elektronikk, fele og el-gitar. På MySpace ser jeg han har David Lynch som forbilde. Tenkte jeg det ikke!

3 comments:

Anonymous said...

Knalle raporter, Svenn! Du fikk med deg jævlig mye! Er enig i det meste, skjønt for meg var Ugelvik Borealis' høydepunkt, dernest Patton/Carstensen, Økland og Hansakvartetten. Største skuffelsene: Boris og Smith'en (skjønt Mouse On Mars var tøffe). De små tingene var også verdt å få med seg: bibliodudiene til Sindre Sortland og André Møllerhaug (begge spilte de ca. fem minutter av Takemitsu på hhv gitar og klaver) - små perler som altfor få overvar. Festspillene er over for denne gang, men med den stigning i program og stemning som vi er vitne til, tror jeg vi kan storglede oss til februar i mange år fremover :-) Trond.

Svenn said...

Hei. Takker. Jeg skjønner det med Boris, og at folk var skuffa, siden de reklamerte med japansk støy. Jeg var bare glad for å slippe en runde med bråk, og smilte godt til prog-rock-metal-psychedelicaen de serverte! Borealis tegner til å bli en av festivalene med stor F.

Anonymous said...

Jess! t