Sunday, February 24, 2008

Plattform

Og ikke før har denne bloggen forsøkt seg på hard core litteratur, med henvisninger til Houllebecq, så kommer Frode Grytten på banen i Dagbladets Magasinet (23/2 2008) og påstår at Plattform er den mest oppskrytte boka. Jeg syns jo ikke Plattform var verdens beste bok selv, men den var full av bra sitater da, og her er ett: "Men så langt jeg hadde nådd å tenke over saken, forekom kultur meg bare å være en nødvendig kompensasjon for et ulykkelig liv".
Bortsett fra at man aldri må ta Frode Gryttens musikkanbefalinger for god fisk (da har du plutselig CDer, som er så kjedelige at du får vorter av å høre på dem, som Lambchop, Tindersticks osv) så er han jo en mann det kan lønne seg å lese og å høre på. Dette sier han om Houllebecqs "Plattform": "Dette var en irriterende bok. Tekstene til Houllebecq funker, tematisk er han viktig, men forlaget burde kanskje kostet på ham et skrivekurs?"

4 comments:

Kjersti said...

Hvorfor skal man høre på Grytten egentlig? Jeg konstanterer at andre mener mannen kan skrive og siterer Bjørn Bredals anmeldelse av "Platform" i Politiken:”Romanen er på sin egen perverse og ensporede måde velskrevet, og dens portræt af moderne vestlig meningsløshed er nådesløst.”

Anonymous said...

Og hva er galt med Tindersticks? Hva? H

Kjersti said...

Det lurer jeg også på, men er rimelig sikker på at det er noe galt med dem siden jeg har en cd med dem et eller annet sted... Har heldigvis ikke utviklet vorter av den, men den skal umiddelbart gis vekk til noen jeg ikke liker med det samme jeg kommer hjem.

Svenn said...

Har akkurat bestilt meg en T-skjorte nå, med påskriften "Your favourite band sucks"!