Saturday, December 01, 2007

Julebrød


Bare innrøm det, vi er nå inne i bakorama måneden, og det er like godt å begynne med en gang. I dag lager dere julebrød:
100g smør smeltes
0.5 l melk has oppi
100 g sukker has oppi
1 sammenvispet egg has oppi
lunk til 37 grader
1 pk gjær smuldres i en bolle
rør ut gjæra med smør-melk miksen
ha i ca 1 kg mel (ta det litt rolig)
ha i 1 ts kardemomme og 1ts bakepulver
ha i flere never rosiner, og 1 pk sukat

La deigen heve skikkelig.
Bak ut tre brød, og etterhev på en stekeplate (m. bakepapir).
Pensle brødene med egg, og prikk dem med en gaffel.
Stek på 200 grader nederst i ovnen ca. 33 minutter.
Avkjøl litt, og hiv innpå sammen med smør og/eller brunost.
Jeg garanterer mageknip.
Se også vørterkake.

2 comments:

Mark von Spark said...

Anbefales på det varmeste!

Mark von Spark said...

Takk ...