Friday, November 09, 2007

Gresskarpai


Greit, jeg er også skeptisk til å bruke grønnsaker til søtsaker, men vi gjør unntak for gulrotkake og gresskarpai. I dag gresskarpai. Har du kjøpt for mange gresskar til haloween, så kan du ta en økt med baking.

1: Du må lage en paibunn eller en tertebunn. Jeg bruker denne: 85 g mykt smør, 60 g sukker, 1 egg, 200 g hvetemel. Miks, og la hvile en halv time i kjøleskap. Etterpå kjevler du ut, og kler en paiform, og steker den på 200 grader i vel 10 minutter.

2: Så kommer moroa. Med stor kniv og god benkeplass går det fint å lage gresskarpuré. Når du først er i gang kan du sikkert bare lage en masse, og bake to paier, eller fryse ned. Rens gresskaret, kok biter møre, og mos.

3: Jeg lager fyll ut fra denne basisen: 6ss hvetemel, 3/4 ts bakepulver, litt salt, 1 ts allehånde, 1/2 ts ingefær, 1/2 ts muskat, 2 egg, 1 3/4 dl sukker, 3 ss smeltet smør, ca 400 g gresskarpurré, 1 boks Vikingmelk (!), 2 ts vaniljesukker.

4: Jeg pøser nok på med mer krydder, og hiver oppi litt kanel også. Jeg gidder ikke melke vikinger, og bruker ca 2 dl fløte. Fyll paiformen, og stek på 200 grader litt over en halv time.

5: Spis med krem, eller is, eller bare sånn som den er. Jeg liker den best kald/romtemperert, andre vil ha den litt lun. Hver sin smak.

6: Soundtrack: The Smashing Pumpkins.

No comments: