Thursday, October 11, 2007

Tour De Frank

Frank Zappas ånd svevde over Peer Gynt salen onsdag. Dweezil Zappa, med høykompetent band, spilte et fint utvalg av gamle Franks komposisjoner, noen ganger med far sjøl på storskjerm. Jeg savnet egentlig FZ mest vokalt, men skitt au - dette var fine greier. Patetisk å reise rundt med pappas musikk? Nei da! Publikum bestod for en stor del av gode gamle gutter, og det var tydelig mange Zappa-kjennere. Størst applaus ble gitt etter de mer krevende låtene, og minst liv var det vel under flørten "Joe's Garage". "Willie the pimp" er en kremrocker sett fra min side, det var numemret før jeg sang med gitt. Bilettselgeren sa til meg at hun aldri har opplevd å selge til en slik konsert, som stort sett bare selger enkeltbilletter! Hah hah, her var altså stort sett gamle nerder. T-skjorteselgerne sleit med å bli kvitt plaggene i størrelse "small".
Mine favoritter blant Zappas/Mothers Of Inventions utgivelser: Chunga´s Revenge, Hot Rats, Waka Jawaka, Absolutely Free, Burnt Weeny Sandwich, Only in it for the money, Weasels ripped my flesh, Freak Out og Ruben and The Jets.
Det var strengt forbudt å ta bilder, så da får dere kikke her heller.

1 comment:

Anonymous said...

Noen av oss måtte til og med se framover,skue inn i forfallet og gå for x-large,da man ikke kunne oppdrive L heller!Men det ble vel etter få om og men en xl -opplevelse,med far og sønn i postmortem -duett,fresende på gitarer i det parallelle universet vi kjenner som Frank med Z.De krevende instrumentale låtene overbeviste.Og det var til tider ganske så åpenbart at FZ s sound og groove kan sammenlignes med Miles ala Bitches brew.PNK