Tuesday, October 09, 2007

Spook Country


William Gibson er en forfatter jeg føler jeg må få lest alt av, eller det har vært sånn til nå. Dette er mannen som skrev om cyber-space og datavirus før det var funnet opp (Neuromancer, Count Zero, Mona Lisa Overdrive etc). Den siste boka er en framtidsroman fra 2006 (!), og er hip nok med cyberkunst og overvåking og alle lurer alle (noen bare på på pur f!). Det er ganske underholdende, og tankevekkende innimellom, og ligner mer på en krim enn en sci-fi. Som mange andre krimmer, så faller den også litt i fisk mot slutten, men skitt au - jeg kjøper sikkert den neste også (om 5-6 år). Da er kanskje kunstmarkedet allerede spekket med kunstnere som driver med "locative art". Her snakker vi GPS og WI-FI, og i boka var bl.a. dødsfallet til River Phoenix gjenskapt. På loppemarked på søndag kom jeg over en SF samling med Gibsons novelle "Hippie Hat Brain Parasite" også (Semiotext (E) SF nr 14).

2 comments:

@LillyLyle said...

Jeg længter etter å få lese Gibsons "Hippie Hat Brain Parasite" - har du mulighet å skannere den og sette up den på bloggen din? Er det mange sider?

Jeg er @LillyLyle på Twitter

Svenn said...

Hei. den er bare 4 sider lang, men jeg kan nok dessverre ikke scanne den for posting. Jeg ønsker ikke å komme opp i copyright problemer!