Saturday, August 11, 2007

Welcome to the voiceDet måtte bare gå sånn ja, jeg anskaffet meg Steve Nieve og Muriel Teodoris opera "Welcome to the voice" (Deutsche Grammophone, 2007). Som tittelen indikerer, er møtet mellom ulike stemmer tema her. Den styrende ideen er møtet mellom de profane stemmene, representert ved Sting (Dionysos), Robert Wyatt (tjommien) og Elvis Costello (politisjef!), og de hellige stemmene (operasangere i ulike roller). Utgivelsen har sine Wyatt-øyeblikk, og om du er en stor Sting-fan bør du kjøpe denne. Hadde jeg vært teoretisk skolert musikkanmelder, kunne jeg skrevet en svær artikkel i Morgenbladet om folk som prøver å lage opera, istedet for å anstrenge meg for å være positiv (som vanlig) i denne bloggen.

1 comment:

Anonymous said...

Kjøpte "Voice",helt enig ,for mye Sting uten sting,men kan leve med hans stemme.Skolerte klassisk- entusiaster og -kritiker vil nok rynke på nesen og tenke ; hva var det som traff oss?Men Marc Ribot spiller på strenger her !Kostet 99 på nye Apollon,måtte bare ha Wyatt sammen med annet klassisk/Jazzig stoff før mørketiden er her.
Fant likevel en flott tekstlinje, som hentet fra beatpoetenes tid.Sunget av Sting som Dionysos,etter en oppramsing av ulike personer og fenomen starter fortellingen: " I was a worker in the arsehole of this planet" s.22 i tekstheftet.Ganske treffende når en tenker på konsekvenser av globalisering og den første verdens iver etter å gjøre profitt på alt som rører seg,og etterpå stikke strutsehodene ned i betongen og si at vi visste ikke !
Vi får det igjen,ute regner det og skal visstnok fortsette til rekorden er satt.Terningkast 6 eller nummer en på listen over fenomener som begynner å irritere oss noe jævlig.Og her sitter altså rævhollene igjen og gjør seg klar til høstens rutiner med mer!!!Vi får konsentrere oss om Wyattøyeblikkene. Pnk