Sunday, August 26, 2007

Litt negativt


Denne bloggen er jo i all hovedsak positiv (håper dere har merket det), og det skrives om saker som er morosaker eller godsaker. I går tenkte jeg at nå skal jeg f..meg ta å være litt kritisk, nå plukker jeg ut fire dårlige plater der Robert Wyatt er med. Nå har jeg fått tenkt meg om, og syns at det er litt brutalt i sånn en koselig blog, men fire plater jeg sjelden spiller må vel kunne passere?
- David Bedford And Kevin Ayers: "The Garden of Love" fra 1970. Besetningen her er jo fristende med David Bedford, Mike Oldfield, Robert Wyatt, Kevin Ayers, Lol Coxhill, en kvintett med klassiske musikere og seks vakre jenter som skal danse og bla i notene! Her er det noen som leker frijazz, men til slutt belønnes vi med Kevin Ayers vokal og William Blakes tekst. Hele verket varer i vel 20 minutter.
- The Amazing Band: "Roar" (1970). Mal Dean, Valeroy Spall, Mick Brannan, Maia Spall, Chris Francis, Jim Mullen og Robert Wyatt. Disse folkene leker ikke, og det er jazzig og bråkete, men du trenger ikke denne for Wyatts skyld.
- Jo Fletcher: "Jo Fletcher" (2003).Her er Wyatt i en pussig setting av straight pop-americana eller nåkke. Man hører at han korer.
- Lucky Scars: "Fish out of water" (1994). Jeg lurer på om det var en støtteorganisasjon for folk med ulike handicap, som stod bak denne utgivelsen, og Wyatt sier på coveret "--it would be enjoyable even if the content didn't matter". Til min store overraskelse likte jeg denne platen nå! Det er litt skeiv indie over den, og Robert Wyatt scatter så det er en fryd.
Der kan dere se, det er søren ikke så lett å være negativ.

No comments: