Sunday, July 29, 2007

Safe As Milk, 2007

Den 9. "Safe As Milk"-festivalen i Haugesund avsluttes i ettermiddag. Programmet på festivalen er en spennende miks av electro, impro, jazz, rock, osv osv. Jeg fikk med meg lørdagens kveldskonserter, og det var en salig blanding.

Først ut var portugiseren Rafael Toral, med improvisert elektronisk materiale. Temmelig abstrakt, men spennende både lydmessig og viselt. Det gjør seg å få lyd ut av en spent metallfjær ved å dra en rosa fuglefjær over.

Kjetil Møster + Hild Sofie Tafjord tok over showet med sax, klarinett, waldhorn og elektronikk. Høres kjedelig ut? Der skulle du vært. Det var rett og slett helt kanon, og jeg hører dem gjerne igjen (også på plate).

Six Organs of Admittance stilte så med noe av det mest skranglete jeg har hørt live noen gang. Det var rett og slett vindskeivt, og småsurt, men innimellom litt fint likevel. Denne kvelden var de i duoformat med Ben Chasney og Elisa Ambrogio. Jeg kjøpte plata "The sun awakens" (før jeg hadde hørt dem!), og den høres jo veldig bra ut etter en gjennomhøring.

Siste artist ut var Charles Hayward. Han virket heltent allerede under riggingen, og ryddet smilende vekk tomme ølglass foran scenen. Hayward trommer, synger og styrer noe annen innspilt lyd, og fungerer som et enmanns prog-band (er ikke helt sikker på om han ville likt den betegnelsen selv). Det var godt det var en tilnærmet rocketrommis som fikk avslutte happeningen, for selv på en så sær festival som dette, så er det det vanlige fyllerøret utenfor kretsen av de ivrigste lytterne.AAARGH! Men Hayward kom,slo og vant. Artig kar.
Se flere dårlige bilder i mitt live-sett på Flickr (jeg blitser helst ikke, og kryper ikke oppå scenen, noe som ser ut til å være det hotteset blant de med størst kamera nå for tiden).

No comments: