Wednesday, June 13, 2007

John Surman

Så har det kommet enda en fin utgivelse med John Surman (“The Spaces in Between” - ECM 2007). Ta en tur innom denne flotte saksofonisten ved høve. En av de platene jeg spilte mest for 30 år sida (oi oi, dævven, som tida går) var ”Extrapolation” med John McLaughlin, som var en åpenbaring av flott jazz, og vår mann Surman på sax. Personlig liker jeg kanskje aller best det nedstrippete han gjør med elektronikk og diverse saxer, men kjøper gjerne en time med strenger også, som det er mye av på den siste. Dette har jeg sagt før, så nå er det på tide det skjer noe:Jeg vil ha en duoplate med John Surman og Robert Wyatt, takk.

2 comments:

Anonymous said...

Det vil eg og!Mens du er inne på den sarte,meditative bølgen,bør vi kanskje vurdere en oslotur i september.Sjelden fugl lander lørdag 8.september på Sentrum scene: David Sylvian.Tenk deg:Sylvian,Wyatt,Surman,Kenny Wheeler og et par andre særinger fra øverste hylle,live!!! pnk

Svenn said...

Meditativt ja, "but I knew Surman when he made a lot of noise"! Hørte han med "Mumps" i Molde på 70-tallet. Knallbra. Og sannelig tror jeg han er med på en Alexis Korner video jeg har også. VHS og greier :-)