Wednesday, May 30, 2007

Nattjazz, tirsdag 29. mai

Fyttirakkern det ble en heftig aften. Svetta flere liter vann, bet av meg en halv tann, er redd øreproppene er utsatt for materialtretthet og innså endelig at konsertfotografering nok krever fagfolk (se eksempler her og på Flickr).
Kvelden startet fint med Trygve Seim Ensemble i Sardinen. Jeg vet ikke om han kaller det jazz i det hele tatt, det er en dæsj kunstmusikk, litt tivoli, et kryddermål Carla Bley og noe udefinert østlig over det (nei vi snakker ikke om Halden). At Arve Henriksen er tydelig tilstede trekker definitivt ikke ned.
Kvelden ble avsluttet med et to timers kraftkjør. The Thing er god på plate, og energiske som fy på scenen. Mats Gustafsson (sax), Ingebrigt H. Flaaten (b) og Paal Nilssen-Love (dr), det er ikke mer å si om den saken. Denne konserten delte de med et rått italiensk band kalt Zu. De hadde jeg aldri hørt om, men jeg hører dem egentlig enda. Først The Thing, så Zu og til slutt begge bandene sammen. Helt kanon. Dette foregikk igjen i Scene USF (se anmeldelse av Pumas konsert 25/5), og disse hardtarbeidende musikerne fortjente bedre enn oss som var der. Disse gutta skulle hatt et lokale med rølpete publikum, som hoppa opp og ned! Neste Nattjazz bør ha rolig musikk i Scene USF, og bråkebøttene i nærheten av baren.

Fashionkommentar: Trygve Seim og Arve henriksen i sobre mørke dresser og hvite skjorter, Luca Mai (sax i Zu) i Motorhead T-skjorte og alle gutta i The Thing i T-skjorter fra Ruby’s BBQ!

No comments: