Friday, May 04, 2007

Autografer
Ikke så sjelden kan man lese om forfattere og musikere, som ikke vil være stjerner (liksom!), og ikke trives i rollen som autografskrivere og fotoobjekter. Jeg har nå litt sans for å møte personen bak et verk, om det så bare er et håndtrykk eller en signatur. Produktet blir vel hverken bedre eller verre, men det blir en innførsel i den mentale minneboka. Treffer du Eugene Chadbourne kan du ende opp med hjemmesnekret cover også! Signaturen har en verdi i seg selv også, så det gjør ikke noe om Frankensteinar treffer TMBG for meg (Yo!).
Det kan jo være smart å kjenne til humøret til artistene på forhånd selvsagt, men noen sjanser får man ta. Komponisten Terry Riley var vel ikke overbegeistra akkurat (på Borealis-festivalen: ”let me see the records first, OK i’ll sign those”), mens Kinky Friedman nærmest virker lykkelig om du spør (legg også merke til lykkeplekter på bildet av LP). Morsomst er det med litt ukjente norske band, de tenker klart ”hva f** er det den gamle fyren driver med?”. Og som vi ser, damer (Colleen) tegner hjerter, menn (Pierre Bastien) tannhjul. Noen er fra Venus, og andre fra Mars.

2 comments:

kimonchan said...

welcome to my blog
htp://kimonchan.blogspot.com

Anonymous said...

Når det gjelder autosignaturer så er vel David Thomas sin også en samling verdig.Ubu-sjefen melder seg på i konkurransen om årets legesignatur.Signert under Ubudoll på garage for noen år siden.Signert box og "Pennsylvania" platen.
Ellers var Ubukonserten et must og en oppvisning i electronica møter avatgardrock-new-wave ,herlige,tunge bassganger (varemerke i 32år) i driv med presisjon og trøkk,mao godt balansert lydbilde.Morsomt ,sprøtt og dødsalvorlig,skeivt blikk på livets oppblåste idyll.DT åpnet medfølgende fraser: " I got a map of Oslo,oh,there it is,why?
Deretter slo han an tonen:" I suffer from a sever poisoning something in my stomach,i got pain and i wanna share it with you..!"
Vi fikk faktisk den game hitten fra 75 " Final solution",som har vært ute av settlisten pga abnormale personer med hang til å dyrke fram stemninger skapt av han med barten som døde i 45.Bob Hund har jo covret denne som " Et fall og en løsning". Konklusjon: ¤¤¤¤¤¤ en sekser på musikkbørsen!!!
pnk