Friday, April 27, 2007

Stavanger Punk City?

Hjelp, vi har glemt å reklamere for Stavanger Punkfestival, som foregår i helgen. Skynda på, reis til Stavanger! Kids Like Us opptrer (etter sigende) for siste gang, men når Sham69 og The Beat ser til å være oppegående enda, og Gang Of Four spiller på Bergenfest fredag kveld, så ser det jo ut til at selv pønkere lever evig? The Greenland Whalefishers representerer vel folk-punken da (Pogues-faktoren), og det er jo hyggelig å se at Nullskattesnylterne opptrer nå, rett før selvangivelsen skal inn.

2 comments:

Steinar said...

Punken er så menn ikke dau, den bare hoster litt styggt. Fikk med meg to kvelder med punkrock, noe amputert siden jeg jobbet fredag kveld og dro inn etter jobb. Men heldigvis var programmet forskjøvet, så jeg kom ikke så sent. Desverre hadde to av headlinerne avlyst; Sham 69 (de har avlyst før og, men denne gangen var det et fly som ikke virket) og Terror. Første band jeg så var Slips, et gammelt norsk band som var såpass standard greier at jeg helt har glemt hvordan de låt. Det var helt greit, men lett glemt.

Så spillte de lokale heltene i Ordrenekt. Alltid moro å se. Frekke gitarsoloer og bånn gass.

Så kom det som ville stå som festivalens høydepunkt for min del, det legendariske bandet Siste dagers helvete. De spillte så bra at de bør starte opp igjen på skikkelig, ikke bare spille sporadiske reunion show. Bånn pinne norsk hardcore av den gamle klassiske sorten. Bare synd de måtte gi seg når det virkelig tok av. Hvorfor først utsette starten på festivalen for kvelden, for så å be bandene kutte settene sine.

Deretter kom The Beat som brukte latterlig lang "headliner" tid før de gikk på. Dette er et band jeg har mange singler av, noen av de har jeg spillt ganske mye og. Men det kan ikke stikkes under noe slags sittemøbel at dette ikke er det helt store. Ganske kjedelige greier. Men moro med far og sønn som delte på vokalen. Etter fem låter hadde jeg fått nok.

Lørdagen skulle vi spille med bandet jeg var med i før; Kids like us. Så da ble det som det ofte blir , en er mest opptatt av å få spillt. Men jeg fikk med meg noen band og. SMBZ fra Kina var første band jeg så. De var bra, hørtes ut som en gladpunk versjon av the Pogues. Ikke akkurat det du venter av et kinesisk band kanskje, men hvorfor ikke. Fengende og bra!
Så spillte vi, og det gikk kjempebra. Veldig bra stemning, allsang og moshing. Noen ble rørt og fikk frysninger visst, utrolig hva vi klarer å få til nesten fem år siden vi egentlig ble oppløst.
Siste band jeg så var Arthur! som alltid er bra. Skranglete rock litt som Popcorn explosion hvis noen husker de. Ja, de har orgel.

Så var punkrock festivalen over for min del, ville gjerne sett Haggis og, men jeg måtte hjem og sove.

Svenn said...

"Jazzen er ikke død, den bare lukter rart" Frank Zappa
"Punken er ikke død, den bare hoster litt stygt" Frankensteinar