Sunday, April 08, 2007

Put a Slapp Happy platter on the gramophone!Påska ble så grå og våt etterhvert, at det passet ekstra godt med dypdykk i platesamlingen. Band verdt å merke seg: Slapp Happy (naiv,skeiv pop-rock) , Henry Cow (avant garde rock?) og Art Bears (industriell raddismusikk).
Helter og skurker i bandene: Peter Blegvad, John Greaves, Anthony More, Dagmar Krause, Fred Frith, Lindsay Cooper, Chris Cutler, Tim Hodgkinson og andre. Sjekk dem ut om du tør. Slapp Happy må du bare ha, men vær obs på at "Casablanca Moon" ("Acnalbasac Noom") er spilt inn to ganger, med helt forskjellig tilnærming og resultat. Klikk på bildene om de er utydelige. Flere kommer kanskje på Flickr (se under "Links").
Vi finner selvsagt noen Robert Wyatt koblinger. Wyatt er med på Henry Cows "Concerts" og opptrådte flere ganger med HC, og han synger på to av John Greaves' utgivelser. Fred Frith er med på "Rock Bottom" og "Ruth is stranger...", og den siste er John Greaves med på også.

4 comments:

Anonymous said...

Rockescrapping? Scrackeropping? Sockecrapping (Henry Ku)?
H

Ellen said...

Jepp - nå trodde jeg Svenn hadde begynt å scrappe her!;o)

Anonymous said...

Mange gilde omslag der ja,kjente meg med eitt på jakt etter gamal vinyl på Papi og Speak Easy i hine hårde dagar då me skippa følesningane og stilte oss i kø framfor dørene til dei som hadde sal på sjeldan krimskrams frå dei sære plateselskapa.Det skal sjølvsagt leggjast til at Peter Blegvad er ganske mainstream ,men ein kjenner han på stemma og dei merkeleg overintellektuelle tekstane.Så berre slepp heppy heile dagen.knp

Svenn said...

Skrepping