Monday, April 30, 2007

Pere Ubu

I Bergen koser vi oss med et supermarked-tilbud av pop og rock på Bergenfest (det var til og med litt krangel i avisa om dette ble for koselig), men Oslo får i dag besøk av Pere Ubu. Er de fortsatt noe å mase om? Selv har jeg bare hatt gleden av å oppleve David Thomas live et par ganger (med og uten slakterforkle!). De kaller siste plata si ”Why I hate women”.Oops! Det forventes at ”pnk” legger inn en liten anmelelse av konserten i kommentarfeltet her!

3 comments:

Anonymous said...

Sted John Dee,30.4.2007Ingen tvil om at David Thomas og Ubuene gjorde sitt for å lage historie.Thomas plasserer seg trygt i Waits og Beefhearts tradisjonen med sin hvinende ato- nale fraseringer.Her var det ikke skjønnsang som skapte opphøyd kunst og ei heller pene vakre,støyfrie melodier som løftet stemningen inn i salig,euforisk sjelevandring,pur smerte og driv,fri dressur og full kontroll.
Lydbildet minner mest om gamle dager,medio 70-tallet,bare noe strammere,takket være datateknoligi,finstemt,balansert forhold mellom støy,rytmikk og harmoni.Full trøkk ,uten å virke eneverende,for meste suggerende og vakkert manisk.Det hele dandert i deilig skrudde elektroloops.Lytter dere til albumet "Raygun suitcase" fra 96 har dere soundet.Spilte bla. fra dette og hele "Why I hate ..".
Bandet er jo helt nytt,men ingenting tyder på at byttet av musikere spilte noe rolle,dyktige instrumentalister som spilte som om de var født på østbredden av Ohio River i Cleveland,fantastisk samspill.Michele Temple på bass fulgte Ubusstødige bass strukturer,ingen forringelse av varemerket.Introen til "Final Solution" satt som en totempåle.Alt stemte,to timer med fryd.(se ellers autografavsnittet,noe Ubu der også).Terningen er kastet,Ubu gikk over Rubicon og vant,her er ingen "Også du min bror Brutus".
Thomas hadde smerter han ville dele med oss,Thomas er konge,han klipper og limer seg fast til tronen,Thomas er atter en konge.PNK

Anonymous said...

Ellers kan interesserte sjekke ut "Kong Ubu " av franskmannen Alfred Jarre som har gitt navn til bandet.
Et absurd teaterstykke det visstnok antydes har lagt grunnlaget for det absurde drama.pnk

Svenn said...

Wow! Takker. Eia var vi der. Og når det gjelder Alfred Jarry's tekst så er den gratis ute på "Prosjekt Gutenberg", som vi selvsagt har skrevet om før på bloggen også 13/2 ;-)