Wednesday, April 18, 2007

Pannekaker og spinat


Dette er en fin rett for oss som liker pannekaker i ulike varianter. Lag en stabel med pannekaker og spinatfyll. Jo mindre størrelse på pannekakene, jo høyere stabel. Opppskriften har jeg stjålet og trikset til fra "The complete book of vegetarian cooking" (Parragon, 1996).

1: Stek en haug med pannekaker. Jeg syns det er godt med litt maismel i røra. (Gjenta etter meg: "Nei, det skal ikke være sukker i pannekakerøra!").
2: Lag fyllet. Surr en bunt vårløk noen minutter i olje (eller bruk purre eller vanlig løk). Ha oppi stekepanna 1 pk frossenspinat, som er tint og avrent. Surr med et par minutter. Oppi en bolle har du 1 boks cottage cheese, revet muskat (lite eller mye), salt og pepper, ett sammenrørt egg, og løk + spinat.
3: Lag stabel på ildfast fat, eller i form, og topp den med revet ost og valnøtter.
4: I ovn 200 grader 30 minutter.
5: Server med rørt tyttebær og/eller en kladeis rømme/creme fraiche.

No comments: