Sunday, April 22, 2007

Cuneiform

Plateselskapet som gir ut flest gamle Soft Machine opptak er Cuneiform. De siste i rekka (????) ramlet inn her på fredag.
”Middle Earth Masters” er opptak fra klubben ”Middle Earth” i London i 1967 og 1968. Temmelig dårlig lyd innimellom, men den har sine momenter, der man til og med tydelig hører Wyatt synge (ofte aner man bare at han holder på bak der). Jeg begynner å bli en smule lei av grumselyd på CD. Besetning: Kevin Ayers, Robert Wyatt, Mike Ratledge.
”Grides” er en annen historie. Her er det ikke lenger et utflippa pop band, men mer lange, dronende jazz-rock låter – og bra lyd! Pakken består av en CD med opptak fra Amsterdam i 1970, og en DVD med live innspilling i studio i Bremen i 1971. Ganske bra begge to, og Wyatt scat-synger et par minutter også på DVDen. Besetning: Elton Dean, Hugh Hopper, Mike Ratledge, Robert Wyatt.
Det ser sannelig ut som de skal gi ut Steve Miller (nei ikke han Steve Miller m ”The Joker”)/Lol Coxhill plata ”The story so far/Oh really” igjen også i mai. Du verden.

No comments: